Skip to content

Hakkımızda

BİZ KİMİZ?

Almanya ve Avusturya’da eğitim alanında devlet kurumlarında çalışan kurucularımız ve alanında uzman eğitim danışmanı arkadaşlarımız ile ”Almanya’ya eğitim dili Almanca olan lisans ve yüksek lisans programlarına” öğrenci olarak gitmek isteyenlere profesyonel eğitim danışmanlığı hizmetleri veriyoruz.

Almanya’da Wuppertal şehrinde faaliyet gösteren, İstihdam Resmi Dairesi (Bundesagentur für Arbeit), İş Kurumu (Jobcenter) gibi devlet kurumları ile akredite olarak ortak çalışan, Almanya’da resmi olarak dil ve meslek eğitimi kursları verme yetkisine sahip, Almanya Federal Göçmen ve Mülteci Dairesinin (BAMF) yabancılar için zorunlu uyum kursları (Integrationkurse) resmi yetkili eğitim kurumu olan Almanya’da ki partner kurumumuz International Education Centers Almanya’da başta ekonomi ödülü olmak üzere birçok ödüle layık görülmüştür. Aynı zamanda elde ettiği resmi ruhsatla Alman vatandaşlığına geçiş sınavını (Einbürgerungstest) yılda 6 kez yapma yetkisine sahiptir.

Almanya’da diploma denklik işlemleri, iş başvurusunda bulunma hizmetleri, Alman öğretmenlerden online Almanca kurslarımız, uygulamalı eğitim gezileri ve uyum seminerleri hizmetlerimiz için https://www.iecturkiye.com üzerinden International Education Centers ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

KURULUŞ AMACIMIZ

Kuruluş amacımız, Almanya devlet üniversitelerine eğitim dili Almanca olarak lisans ve yüksek lisans başvurusu yapmak isteyen öğrenci adaylarına başvuru, vize, konaklama ve Almanya’da yapılacak işlemler vb. tüm süreç hakkında eksiksiz ve doğru bilgi vererek, eğitim planlarını yapmalarına yardımcı olmak ve Türkiye’de anlaşmalı olduğumuz kayıt ofislerimizde bulunan uzman eğitim danışmanları arkadaşlarımızla birlikte profesyonel danışmanlık hizmetleri vermektir.

NE YAPIYORUZ?

Almanya’da yükseköğretim almak isteyen öğrencilerin ihtiyaçları, seçenekleri ve bütçeleri için en iyi eğitim seçeneklerini sunuyoruz. Uzman eğitim danışmanlığı standartları ile tüm sorularınızı cevaplıyoruz. Üniversitelerin kabul sürecinden, vizenin sonuçlanıp, konaklamanın ayarlanması ve öğrencilerin Almanya’ya gittiklerinde yapmaları gereken işlemler ile ilgili tüm bilgilendirmeleri ve hizmetleri kapsayan geniş danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Türkiye’de anlaşmalı olduğumuz yurt dışı eğitim danışmanlığı ofisleri ile ortak bir çalışma yürüterek, öğrencilerimizin bize daha kolay ulaşmasını sağlıyor ve yükseköğrenim hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyoruz.

İLKELERİMİZ

  • Almanya’da eğitim görmek isteyen ve hayal eden öğrencilerin yaşamlarını ve kariyerlerini şekillendirmelerine yardımcı olmak.
  • Eğitimi bir iş değil bir tutku olarak görmek.
  • Kişisel yaklaşımla önce öğrencilerimize odaklanmak.
  • Verimli ve kaliteli danışmanlık hizmetleri sunmak.
  • Dürüstlük, güven ve hesap verebilirlikle danışmanlık hizmetlerimizi belirlemek.
  • İleri eğitimin doğru planlama gerektirdiğini unutmamak.
  • Alman yükseköğretim kurumlarının bilgi tabanına sahip olup bilgilerin sürekli olarak güncelliğini teyit etmek.
  • Öğrencilere profesyonel ve kişisel olarak üniversitelere kabul edilmeleri için danışmanlık hizmetleri vermek adına, Almanya’da eğitim olanakları hakkında kapsamlı bilgiye sahip olmak.

Kurum olarak verdiğimiz hizmetlere buradan ulaşabilirsiniz.

VERDİĞİMİZ HİZMETLER

  • Başvuru yapılacak bölümün ve üniversitelerin belirlenmesinde danışmanlık.
  • Başvuru ve vize süreci hakkında öğrencinin bilgilendirilmesi.
  • Türkiye’de hazırlanacak başvuru dosyası evraklarının öğrenciye bildirilmesi ve evrakların hazırlanmasında danışmanlık.
  • Başvuru dosyası evraklarının kontrolünün yapılması.
  • Standart paket hizmetlerimize dahil olan 3 başvuru hakkından en az 2 en fazla 3 adet şartlı kabul veya bölüm başvurusunun Türkiye’de yapılması ve öğrenciye bildirilmesi.
  • Üniversiteler tarafından gönderilen kabul belgesinin öğrenciye iletilmesi.
  • Üniversitelerin talebine göre Almanca hazırlık eğitimine veya bölüm eğitimine kayıt işlemlerinin yapılması.
  • Vize dosyası için gerekli olan belgeler listesinin öğrenciye iletilmesi.
  • Vize dosyası için gerekli olan blokeli hesap veya garantörlük belgesi işlemlerinde danışmanlık.
  • Vize randevusunun alınmasında danışmanlık.
  • Vize başvurusu ile ilgili tüm formların tarafımızca doldurulması.
  • Devlet yurtlarına başvuruların yapılması ve öğrenciye iletilmesi.
  • Vize görüşmesi için oryantasyonun hazırlanması ve öğrenciye iletilmesi.
  • Vize dosyası evraklarının kontrolünün yapılması.
  • Vize dosyasının hazırlanması.
  • Vize görüşmesinde sorulacak sorular ile ilgili detaylı bilgilendirmenin yazılı olarak yapılması.
  • Vize dosyasının teslimi sırasında öğrenciyi konsoloslukta yapılacak vize görüşmesine sözlü olarak hazırlama (görüşmenin provası, Almanca ve Türkçe).
  • Öğrenciye, Almanya’ya gittikten sonra yapması gereken işlemler hakkındaki bilgilerin sözlü ve yazılı olarak iletilmesi.
  • Vizenin alındığı tarihten itibaren 6 ay süresince öğrenciye danışmanlık hizmetinin e-posta ve telefon yolu ile verilmeye devam edilmesi.

ALMANYA EĞİTİM DANIŞMANLIĞI

Almanya eğitim danışmanlığı çerçevesinde ‘’DEDU’’ olarak, Almanya’da Almanca üniversite veya yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin, başvuru yapabileceği üniversitelerin belirlenmesinden ve üniversite başvuru belgelerinin hazırlanmasından başlayarak, Almanya’ya vardıktan sonra yapılması gereken işlemleri hem yazılı hem de sözlü olarak bildirdiğimiz ve Almanya’ya gittikten sonra 6 ay boyunca telefon ve mail ile iletişimde kalarak danışmanlık hizmetlerimizi devam ettirdiğimiz tüm süreci kapsayan geniş danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Özetle öğrencilerimizin bizimle çalışmaya başladıkları ilk günden itibaren, birlikte tüm süreci yöneterek Almanya’da eğitimlerine başlamalarını sağlıyoruz. 

Almanya’da yükseköğrenim almak size hem kariyer hedefleriniz hem de yaşamınız için inanılmaz bakış açıları kazandırır. Almanya’da yükseköğrenim görmek,  Almancayı öğrenmeniz ve Alman kültürünü tanımanızın yanında, farklı ülkelerden birçok arkadaş edinerek iletişim becerilerinizi geliştirmenize ve mezun olduğunuzda daha fazla güven kazanmış olarak kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkmanızı sağlayacaktır. Almanya’da üniversite veya yüksek lisans eğitimi alırken Avrupa Birliğinde oturum izniniz olacağından, başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyayı görmek ve tanımak için çok önemli bir fırsat yakalayacaksınız. Böylece öğrenciliğiniz süresince Almanya’nın dışında farklı ülkeleri de ziyaret ederek hem kariyer hedefleriniz hem de yaşamınız için çok farklı bakış açıları kazanacaksınız.

Almanya’da eğitim alacağınız üniversiteyi ve bölümü belirlerken nelere dikkat etmelisiniz?

Bireysel gelişiminizin yanı sıra, eğitim ve yaşam giderleriniz, kariyer planlarınız dahilinde mezun olmadan önce staj ve mezun olduktan sonraki iş imkanları, Almanya’da eğitim göreceğiniz üniversiteyi ve bölümü belirlemenizde dikkat etmeniz gereken unsurların başında gelir. Almanya’da eğitim almak istediğiniz üniversiteyi belirlerken öncelikle başvuru yapacağınız bölümün başvuru şartlarını yerine getirdiğinizden emin olmanız gerekir. Ayrıca Almanya’da eğitim almak istediğiniz üniversitenin bulunduğu şehirde tüm eğitim ve yaşam maliyetlerinizi karşılayabileceğinizden de emin olmalısınız. Örneğin Almanya’da yükseköğrenim tamamen ücretsizdir fakat Baden Württemberg eyaletinde devlet üniversiteleri dönemlik 1.500 Euro harç ücreti almaktadır.

Eğitim almak istediğiniz üniversitenin bulunduğu şehirdeki yaşam olanakları, eğitim alacağınız bölümde üniversitenin size sunduğu olanakların niteliği gibi etkenleri değerlendirerek bölümünüzün bulunduğu üniversiteleri belirleyip bunları bir sıralamaya koyduktan sonra, kendi yeterliliklerinizi de düşünerek hangi üniversitede eğitim almak istediğinizi belirlemelisiniz. Kurum olarak sizin yeterliliklerinizi göz önünde bulundurarak Almanya’da hangi üniversitelere başvuru yapabileceğiniz ile ilgili araştırmaları size sunuyoruz. Unutmayın ki Almanya’da her üniversitenin başvuru şartlarını yerine getirmiyor olabilirsiniz. Bu yüzden üniversite araştırmalarının titizlikle yapılması gerekir.

Almanya’da bölüm seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Tüm öğrenciler kariyer planlarına uygun bir bölümde üniversite ya da yüksek lisans eğitimi almak isterler. Bölüm seçimi yaparken tabi ki kariyer planlarınızı ön sıraya almalısınız, fakat hangi alanlarda yetenekli olduğunuzu, lise veya üniversite eğitiminizdeki başarınızı ve seçtiğiniz bölümden mezun olunca mesleğinizde elde edeceğiniz maddi kazancınızın ne olacağı gibi faktörleri de değerlendirmelisiniz. Kendinizi hangi mesleğe yakın gördüğünüz çok önemlidir. Kendinizi hangi meslek grubuna yakın görüyorsanız o meslek grubu ile ilgili bölümleri araştırarak sizin için en doğru kararı verebilirsiniz.

Almanya’da eğitim almak  için başvurunuzu ne zaman gerçekleştirmelisiniz? 

Başvuru süreci, kabul süreci, vize süreci ve seyahatinizin planlanması gibi faktörler düşünüldüğünde, lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin ÖSYM belgelerini aldıktan sonra, yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin ise mezun olduktan hemen sonra hiç vakit kaybetmeden en yakın zamandaki başvuru tarihlerinde başvurularının gerçekleştirilmesi gerekir. Tüm bu süreçlerin zaman aldığını unutmamalısınız. Son başvuru tarihlerini takip etmemeniz durumunda yıl ya da dönem kaybı yaşayabilirsiniz. Başvuru tarihleri seçtiğiniz üniversite ve bölümlere göre değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden başvuru tarihlerini yakından takip etmelisiniz. Unutmamanız gereken önemli bir diğer konu lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler lise diplomaları ve ÖSYM belgeleri olmadan Almanya’da bir devlet üniversitesine bir lisans bölümüne başvuramazlar. Yüksek lisansa başvuruda bulunabilmek için ise mutlaka lisans diploması veya mezuniyet belgesi gereklidir. Almanya devlet üniversitelerine bir öğrencinin başvuru tarihlerinden önce belgelerinin veya başvuru dosyasının gönderilmesi mümkün değildir. Özellikle eksik evrakla başvuru yapmak kesinlikle mümkün değildir. Bunu söyleyen kurumlara veya tüzel kişilere itibar edilmemesi gerekir.

Almanya eğitim vizesi süreci nasıl işlemektedir?

Almanya’da yükseköğrenim göreceğiniz üniversitede başvuru yaptığınız bölümden kabul mektubunuz geldiğinde vize süreciniz başlar. Schengen vizesi veya yeşil pasaportu olan öğrenciler de öğrenci vizesine (D tipi ulusla vize) başvurmak zorundadır.  Kurum olarak vize randevunuzu hangi tarihe alacağınızı ve vize randevusunu alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bildirerek, vize randevunuzu aldırıyoruz. Vize randevusu bireysel olarak alınması gerektiği için vize randevunuzu biz alamıyoruz. Almanya Konsolosluklarında vizeye girdikten sonra vizenizin sonuçlanması en az 3 hafta en fazla 3 ay sürmektedir. Konsoloslukların ve Almanya’da bulunan kurumların yoğunluğuna göre bu süre değişmektedir. Öğrencilerimize vizeye girmeden önce, vize görüşmesinde sorulacak soruları, mail ile iletiyoruz. Sonrasında yüz yüze (uzakta olunması durumunda Skype uygulaması üzerinden) vize görüşmesinin bir provasını Almanca ve Türkçe olarak gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde, öğrencilerimizi vizeye girdiklerinde sorulacak olan sorulara önceden hazırlamış oluyoruz.  Her öğrencinin durumu farklı olduğundan üniversite başvurularında olduğu gibi vize görüşmesinde de her öğrencimiz için özel bir çalışma yürütüyoruz.

Vizenizi aldıktan sonra ne yapmalısınız?

Vizenizi aldıktan sonraki en önemli adım konaklama tercihinizin belirlenmesidir. Şehirlere göre konaklama seçenekleri farklılık gösterebilir. Fakat öğrenci yurtları, özel öğrenci yurtları, paylaşımlı kullanılan evler Almanya’da bulunan en popüler konaklama seçenekleridir. Kurum olarak yolculuk planınızı yapmadan önce konaklamanızın hazır olduğundan emin oluyoruz. Öncelikle kabul aldığınız üniversitenin bulunduğu şehirdeki tüm devlet yurtlarına başvurularınızı gerçekleştiriyoruz. Almanya’da ki devlet yurtları sistemi, ülkemizdeki kredi yurtlar kurumunun sistemi ile aynı şekilde öğrencilere konaklama hakkı tanır. Yani Almanya’da da ülkemizde olduğu gibi kredi yurtlar kurumu gibi, başvuru yaptıktan sonra sıranız geldiğinde devlet yurtlarına geçme hakkınız bulunmaktadır. Genelde öğrencilerin vizesi çıktıktan sonra Almanya’ya varacakları süre içinde devlet yurdu çıkmamaktadır. Bu yüzden çoğu zaman öğrencilerimizin ilk gittiklerinde konaklamaları için özel yurt ayarlıyoruz. Özel yurt ile Almanya’ya gittikten sonra devlet yurdunuz çıktığında devlet yurduna geçebiliyorsunuz. Devlet yurdu veya özel yurt dışında konaklama ile ilgili bir çalışmamız bulunmamaktadır.

Almanya’da yükseköğrenim süreleri nedir?

Almanya’da lisans eğitiminin süresi çoğu sağlık bölümü ve hukuk bölümü hariç 6 dönem yani 3 akademik yıldır. Bazı bölümlerde bu süre 7 dönem yani 3,5 akademik yıla çıkmaktadır. Yüksek lisans eğitiminde ise 1,5 veya 2 yıldır. Eğer dil seviyeniz yükseköğrenim görmek için yeterli değil ise toplam eğitim süreniz daha fazla olabilir. Almanya devlet üniversitelerinde sıfır Almanca seviyesi ile şartlı kabul alan öğrenciler en fazla 18 ay içinde Almanya devlet üniversitelerinde eğitime başlayabilecek C1 seviyesine gelmektedir.

Almanya’da Eğitiminiz Burada Başlar.

Almanya’da Almanca üniversite ve yüksek lisans eğitimi hakkında tüm merak ettiklerinizi bize ulaşarak ücretsiz öğrenebilirsiniz.